Out of Season er en festival for performance og stedsspecifik kunst afholdt i de sydfynske øhav, 9.-18. februar 2018.

Og hvad vil det så sige? For os betyder stedsspecifik, at kunsten forholder sig til den verden, som den placerer sig i. I bredeste forstand: Socialt, kulturelt, historisk og fysisk.

Eller sagt på en anden måde: Kunsten på Out of Season er specifik i forhold til det sted, den placeres. Prøv at have det i baghovedet, når I oplever kunstnerduoen Bank & Raus store abstrakte kunstværk, MOR, i området omkring Egebjerg Mølle; at værket er skabt ud fra lige præcis den kontekst, som det er placeret i, og ikke vil give mening andre steder i verden. Når tanken først har bidt sig fast, går kunstværket – og alt det der omgiver det – på en eller anden måde i dialog med hinanden.

Og så er vi ved kernen af det, som Out of Season vil rent kunstnerisk: dialog. En dialog om de tematikker, kunstværkerne tilbyder, som når Søren Loses flydende ARK behandler klimaspørgsmål, eller når Luise Midtgaards TIL HØR TIL undersøger begrebet tilhørsforhold.
Det kræver noget at opleve de stedsspecifikke kunstværker under Out of Season. I første omgang indebærer det en mindre rejse for overhovedet at nå ud til kunstværkerne. Vandreturen til Ommelshoved på Ærø og på Øhavsstien eller færgen til Skarø. I vil komme til at mærke vinterblæsten i håret, bølgerne i kroppen og kilometerne i benene – og forhåbentlig vil I erfare, at alt dette også er en del af kunstoplevelsen.

Festivalens performances arbejder ligeledes med de rum, som de befinder sig i. Det nordnorske sangskriverorkester Likholmen med videokunst, og den poetiske Stenknuseren er skrevet til Vitsø Nor på Vestærø. Endelig også nycirkus-operaen Bajadser, der både fremføres som en familieforestilling og som aftenforestilling.